WatchBus 手錶討論區 :: 觀看文章 - 送給老爸的黑色細MM (剛加老爸的細MM相)
開新主題 回覆文章 Share
發表人 內容
進階會員
進階會員
發表 發表於: 星期三 2012-08-15 22:12
引言回覆

感人
georgenee
資深會員
資深會員
發表 發表於: 星期四 2012-08-16 23:44
引言回覆

小弟才疏學淺,不識廣東話,
可否有大才德,可將這段孝心佳話翻譯一下?
Archiemak
新進會員
新進會員
發表 發表於: 星期五 2012-08-31 17:22
引言回覆

omegaseiko 寫到:
老爸年紀漸老,通常都係買衫及俾錢作為心意,佢帶的全是以前我捨棄的石英錶,老人家如果俾隻勞或亞米加可能反而害左佢,俾人仆濕咪敝 難過

今天專誠希望揀隻007或靚野5仔,知三格帶要自己換,費事煩所以索性出隻細MM俾佢,
希望老爸likey喇
哈 哈 哈

讓小弟獻醜幫一下吧....

老爸年紀漸老,我通常都是買衣服及給他現金作為心意,他帶的全是以前我捨棄的石英錶,老人家如果送他一隻勞或亞米加可能會害了他, 很容易給人家用木棍打後腦然後把錶搶掉難過

註:
這種是香港近十年常見的搶劫手法,小弟亦有位舅公就是這樣給搶後來失救死亡 難過
小弟亦是一個帶小MM的香港人,翻譯得不好的話請各位大大包涵
Elmo
進階會員
進階會員
發表 發表於: 星期六 2012-09-01 07:56
引言回覆

老爸年紀漸老,通常都係買衫及俾錢作為心意,佢帶的全是以前我捨棄的石英錶,老人家如果俾隻勞或亞米加可能反而害左佢,俾人仆濕咪敝 難過

好感人~ th_008_
wwss56
白金會員
白金會員
發表 發表於: 星期六 2012-09-01 09:29
引言回覆

老爸開心,心意最重要啦 th_070_goodjob
omegaseiko
初級會員
初級會員
發表 發表於: 星期日 2012-09-02 00:56
引言回覆

Archiemak 寫到:

今天專誠希望揀隻007或靚野5仔,知三格帶要自己換,費事煩所以索性出隻細MM俾佢,
希望老爸likey喇
哈 哈 哈

讓小弟獻醜幫一下吧....

老爸年紀漸老,我通常都是買衣服及給他現金作為心意,他帶的全是以前我捨棄的石英錶,老人家如果送他一隻勞或亞米加可能會害了他, 很容易給人家用木棍打後腦然後把錶搶掉難過

註:
這種是香港近十年常見的搶劫手法,小弟亦有位舅公就是這樣給搶後來失救死亡 難過
小弟亦是一個帶小MM的香港人,翻譯得不好的話請各位大大包涵

Thanks Archiemak兄
麻煩哂
哈 哈 哈
omegaseiko
初級會員
初級會員
發表 發表於: 星期日 2012-09-02 00:58
引言回覆

謝謝各位
今晚我姑姐大壽
我老爸亦戴了細MM赴宴 眨眼