WatchBus 手錶討論區 :: 觀看文章 - 我想問係旺角賣omega既信得過嗎?
開新主題 回覆文章 Share
發表人 內容
cysus
新進會員
新進會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 03:05
引言回覆

旺角有間成日話大特價個間, (近信和) 個間賣既omega信得過嗎??

我問過, 佢地就話係水貨....

一般omega 最平既行貨幾錢到???

thx !!!
Ruhenheim
初級會員
初級會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 09:16
引言回覆

CYRUS兄;

你說的是在商場門口,整年都貼著大減價的那一間嗎?
我當初想買錶時也有去看過他們的錶,他們貼出來的價錢是很低(已打折),
但是看了心裡總是有點......"光棍佬教仔---便宜莫貪"
先去一些大行(東X,九X)看一下,也許價錢不會很"靚",但心裡會先有個底,
再比較一下折扣吧,Omega一般都有八五折啦.很拿到好價錢固然開心.
店子的信譽也很重要.買貴錶我是不會去整年貼著"清貨大減價"的地方.
這個站上也有不少香港網友.有問題就POST上來吧.很多人會幫你的.
不過少用點"廣東字",因為其它地方的網友可能看不明白,想幫你也幫不來 非常高興
villeo
中級會員
中級會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 10:19
引言回覆

cysus 寫到:
旺角有間成日話大特價個間, (近信和) 個間賣既omega信得過嗎??

我問過, 佢地就話係水貨....

一般omega 最平既行貨幾錢到???

thx !!!

是否「銀座」?
Ruhenheim
初級會員
初級會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 10:48
引言回覆

我也很好奇那一家錶店的錶是什麼來頭..... 耍酷
villeo
中級會員
中級會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 13:51
引言回覆

Ruhenheim 寫到:
我也很好奇那一家錶店的錶是什麼來頭..... 耍酷

我在銀座買過錶,五折。他們說他們有做批發(即係水貨拆家啦!),所以平。

見他們有單有據,有原廠保用證,對冧把,好似無甚麼不妥。
biupow
新進會員
新進會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 21:48
引言回覆

香港買omega,行貨一般有82折,如果識人,最多亦只可去到7幾折;水貨通常都有65折,或者再低都有,要搵搵。
水貨實在平很多,我都有隻moonwatch,在信和地下榮記買(銀座側邊),冇問題! 耍酷
villeo
中級會員
中級會員
發表 發表於: 星期三 2004-09-01 23:16
引言回覆

尖咀廣東道有間 Omega 專賣店,必定是行貨。
cysus
新進會員
新進會員
發表 發表於: 星期五 2004-09-03 01:36
引言回覆

謝謝各位答覆!!!!!!!!! 眨眼 眨眼 眨眼

那間叫銀座, 我講的是 moonwatch..賣6000幾...

行貨好似一萬多些...

如果買水貨, 是否保養方面會好多問題???
villeo
中級會員
中級會員
發表 發表於: 星期五 2004-09-03 13:33
引言回覆

cysus 寫到:

那間叫銀座, 我講的是 moonwatch..賣6000幾...

行貨好似一萬多些...

另一條 thread 有說不論行貨還是水貨,只要是真錶,都會有保用的。但是行錶有兩年「免費」保養。

我在銀座買過 Oris 之後去過 Oris 度換錶帶,佢地話隻 Oris 有保用證就有得保。條錶帶梗係要錢啦。

不過我就唔明行錶「免費」是 cover 甚麼。例如括花錶面水晶有得免費換?定係好似電器咁, D 機芯 parts 免費?有幾何 D 機芯用兩年就要大修換 parts?
cysus
新進會員
新進會員
發表 發表於: 星期六 2004-09-04 04:05
引言回覆

villeo 寫到:
cysus 寫到:

行貨好似一萬多些...

另一條 thread 有說不論行貨還是水貨,只要是真錶,都會有保用的。但是行錶有兩年「免費」保養。

我在銀座買過 Oris 之後去過 Oris 度換錶帶,佢地話隻 Oris 有保用證就有得保。條錶帶梗係要錢啦。

不過我就唔明行錶「免費」是 cover 甚麼。例如括花錶面水晶有得免費換?定係好似電器咁, D 機芯 parts 免費?有幾何 D 機芯用兩年就要大修換 parts?

會唔會有機會水貨去整會貴d 呢
從之前的文章開始顯示:
1頁(共2頁)
前往:

無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面上傳附加圖檔
可以 在這個版面下載已上傳之附加圖檔